Om Forskerspirer – Københavns Universitet

Forskerspirer > Om Forskerspirer

Om Projekt Forskerspirer


Projekt Forskerspirer er et landsdækkende tilbud til elever på de fire gymnasiale ungdomsuddannelser hf, hhx, htx og stx. Projektet er for elever i 2.g. eller 1.hf, der har et stort fagligt overskud.

Projekt Forskerspirer giver deltagerne mulighed for at fordybe sig i et emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt. Man kan lave projekter inden for alle fagområder, og der er mange muligheder inden for både humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab. Se tidligere projekter her.

Forløbet

Projekt Forskerspirer er en konkurrence, der løber over et år. I slutningen af oktober afleverer forskerspirerne en synopsis til et forskningsprojekt. En dommerkomité udvælger de tre bedste projekter inden for hver af kategorierne: HUM, NAT, SAMF og SUND. De 12 nominerede projekter præsenteres ved en festlighed i december. Her bliver en vinder i hver af de fire kategorier kåret som årets forskerspirer. Vinderne kåres på skift af undervisnings- og uddannelsesministeren, og de modtager hver 20.000 kr. til at udføre deres projekt.
Få et udvidet overblik over, hvordan Forskerspirer forløber over et år
.

Aktiviteter

Undervejs i forskerspirerforløbet mødes alle spirerne til to fælles arrangementer, så de kan danne netværk på tværs af gymnasierne. Et af arrangementerne er  Københavnermødet, hvor forskerspirerne stifter bekendtskab med universitetet og med forskning og den akademiske verden. I løbet af fællesmødet får de mulighed for at besøge de fakulteter/institutter, som beskæftiger sig med netop deres forskningsområde. I september mødes alle igen til Septemberseminaret. Her er fokus på de enkelte forskerspirers projekter, og i samspil med vejledere og oplægsholdere forbedres og fokuseres den oprindelige idé.