Rollen som koordinator

Koordinatorens første opgave er at finde de elever, der skal deltage i årets forløb. Mange vælger at invitere bredt til et informationsmøde. Hvis man har deltagere fra det foregående år, kan det være en fordel at lade dem fortælle lidt også. Andre koordinatorer vælger at tale med faglærerne i 2g - det kan også ske via en generel besked under frokosten på lærerværelset. Der bliver oploaden en præsentation medio februar, som du er meget velkommen til at bruge som afsæt for information om forløbet. Skriv til forskerspirer@adm.ku.dk hvis du ikke kan downloade filen, så bliver den sendt til din mail. Du er også altid velkommen til at bede om at få tilsendt brochurer.

Koordinators rolle i øvrigt

Som koordinator er du det vigtige bindeled mellem­ forskerspire og projektsekretariatet. Det er koordinatoren, der:

  • Løbende informerer om vigtige tidsfrister og aktiviteter, står for tilmeldinger og er med til at finde de elever, der deltager.
  • Støtter spiren i at etablere kontakt til en forsker 
  • Jævnligt mødes­ med skolens forskerspirer og hjælper med at sætte mål undervejs og holde motivationen oppe. Det kan være ved jævnlige frokostmøder, skriveworkshops eller blot sparringsmøder. Det er især i perioden op til sommerferien, at motivationen falder. 

Ændringer undervejs
Det er koordinatorens ansvar at underrette projektsekretariatet om ændringer. Det kan fx være nye projekttitler/-emner, spirer der stopper eller spirer der ændrer e-mail-adresser etc.