Udstilling af det færdige Forskerspireprojekt

I forbindelse med afslutningsarrangementet og præmieoverrækkelsen i Projekt Forskerspirer præsenterer de 12 nominerede forskerspirer (tre fra hvert forskningsområde) deres projekt som en lille udstilling (en såkaldt posterpræsentation).

Hver forskerspire har en to-fløjet opslagstavle til rådighed. Hver fløj måler 1,16 x 96 cm. Det vil sige, du råder over to gange 119 x 84 cm. Det passer med en lodret poster i størrelsen A0. 

Ved afslutningsarrangementet vil de fire vindere blive offentliggjort efter, at de fremmødte har set de udstillede projekter. De øvrige otte udtagne bliver præmieret med et gavekort på 1000 kr.

Det skal præciseres, at vinderne kun vurderes på baggrund af den skrevne synopsis.
Formålet med udstillingen er at skabe mere synlighed omkring projekterne på festdagen, så de fremmødte får en god oplevelse og forståelse af det stykke arbejde, som deltagerne har præsteret.

Krav til posteren/præsentationen

Herunder ses kravene til den lille udstilling, du skal lave, hvis du er blandt de nominerede:

  • Du skal forsøge at præsentere dit projekt helt kort på to store plakater - det kan være med både ord, billeder og tegninger 
  • Skriv ikke ret meget tekst - og vælg en stor, læsevenlig skrift. Man anbefaler skriftstørrelse 20-24 til brødteksten og skriftyper uden 'fødder'.
  • Gør din præsentation indbydende og iøjnefaldende - f.eks. med farver og meget gerne tegninger/illustrationer/fotos
  • Husk den skal være forståelig og læsevenlig på en afstand af ca. 2 meter!
  • Husk at deltagerne kun har ca. 3 minutter til at betragte dit projekt, så man skal lynhurtigt kunne danne sig et indtryk af, hvad det handler om
  • Husk  dit navn, gymnasium og titlen på dit projekt
  • Lyd må ikke indgå i din præsentation, med mindre lyd er specifikt genstandsfelt i projektet